Service Convention Sweden är ett utmärkt tillfälle för att få kunskap, insikter
och verktyg för att förbättra sin verksamhet. Här kommer en snabbguide!

 I december besökte jag under två dagar Karlstad där det sjöd av kreativitet och initiativkraft (Se: http://www.serviceconventionsweden.se/). Människor kom från när och fjärran för att dela med sig av sina verktyg och erfarenheter kring tjänsteinnovation och tjänstedesign. Enligt mig finns det två viktiga principer för att snabbt komma in i tjänsteinnovationstänkande.

  1. Den ena är att illustrationer är nästintill nödvändiga för att inse:
    • processens skavanker som t.ex. glapp och redundans, och som resultat
    • kundens känslor längst processenBlogg4
  2. Den andra är att man behöver fokusera på effekten för kunden
    • så att man lämnar lösningar som inte är förankrade i kundupplevelsen, och
    • så att man lättare kan argumentera för förändringar inne i organisationen

Alla talare höll en mycket hög nivå. Här lyfter jag fram två stycken som var extra intressanta. Lorna Ross, från Mayo Clinic Center for Innovation, Minnesota: gav särskilt bra exempel på insikter från kunderfarenheter och verktyg för att fånga kundupplevelse (Titta 45min på https://www.youtube. com/watch?v=KGolqtit0Fk). Johan Quist, Karlstad universitet: tog upp varför det finns blockeringar i offentliga organisationer (Video på 28 min https://www.youtube.com/watch?v=Z_c52CAMczc). Givetvis bidrog båda två med insikter för tjänsteinnovationer.☺

Leave a Comment